ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2008 peter luiningEtalage Vila
30 oktober 2008 10:34Gespot in de etalage van kledingwinkel Vila (filiaal Kinkerstraat): silhouet van poedel tegen raam, aangelijnd.


Erik Olofsen @ Pakt
29 oktober 2008 10:49Op de valreep maakte ik vorige week nog een videoverslag van de indrukwekkende expo "State of Delusion" van Erik Olofsen uit de reeks "Between Dark and White". Ook te zien in de video werk van Anami Schrijvers en Erica van Loon, de 2 andere deelnemers aan "Between Dark and White". Het laatste deel van de reeks met werk van Anami Schrijvers is te zien vanaf 8 november.

Klik hier voor de youtube mirror

Meer info:
Between Dark and White II
erikolofsen.com
Pakt


Kunst ligt op straat 31
28 oktober 2008 01:31Gespot op de Linnaeuskade ter hoogte van nummer 11: Tekening ingelijst, gesigneerd Luc Berendsen 1979. Klik voor de grote versie. Een speurtocht op internet naar een kunstenaar genaamd Luc Berendsen leverde helaas niets op.


Paintings by JAROSLAV GEBR
27 oktober 2008 10:33Gisteravond besloot ik eindelijk "Murder, a Self Portrait" uit de Colombo reeks eens rustig te bekijken. Eigenlijk een weinig opzienbarende aflevering todat ik bij de aftiteling kwam en groot in beeld zag "Paintings by JAROSLAV GEBR" (zie foto boven). Via Google kwam ik erachter dat deze Gebr een hele geschiedenis heeft wat betreft het maken van schilderijen die in tv series en films worden gebruikt. "His paintings and scenic art have been featured in a broad range of classic motion pictures, including The Sound of Music, My Fair Lady, The Shoes of the Fisherman, The Sand Pebbles, Scarface, Comes A Horseman, the Batman and Star Trek franchises, and, most recently, The Princess Diaries and The Country Bears Movie."

Meer info:
jerrygebrart.com/Softwarekunst
26 oktober 2008 16:41Als we het hebben over software waarmee je met een paar muisklikken "kunst" kan maken, is het misschien ook interessant te wijzen op het feit dat software zelf ook kunst kan zijn. Het werk waar altijd naar verwezen wordt als het om softwarekunst gaat is Adrian Wards "Auto Illustrator" (2002), een programma dat een soort parodie is op het vector tekenpakket Illustrator van Adobe.

Meer info:
wikipedia.org/../Software_art
auto-illustrator.com/


Pop Art Studio
24 oktober 2008 12:15"Met enkele muisklikken maakt u van uw foto een pop art kunstwerk in de beroemde stijl van Andy Warhol en Roy Lichtenstein."
Een demo versie van het softwareprogramma "Pop Art Studio" valt gratis down te loaden van de website fotoview.nl. De werkende versie kost € 49.

Website: fotoview.nl/default.htm


Van Gogh's Portrait Studio
23 oktober 2008 18:09Gespot op de Dam kermis: Van Gogh's Portrait Studio. Een kermisattractie die je het best zou kunnen omschrijven als een computergestuurde sneltekenmachine. Na inworp van 4 euro wordt er een foto gemaakt die vervolgens door de computer wordt nagetekend. Het hele tekenproces is te volgen op een beeldscherm. Als de tekening klaar is wordt hij netjes door de machine uitgespuugd. Klik boven om het filmpje af te spelen.

Klik hier voor de youtube mirror


Banksy’s Village Petstore and Charcoal Grill
23 oktober 2008 00:46Het nieuwste werk van Banksy is momenteel te zien in "The Village Petstore and Charcoal Grill" in New York. Het bovenstaande videoverslag is van de mensen van notcot.com.

Meer info:
thevillagepetstoreandcharcoalgrill.com (Officiele website met oa youtube filmpjes)


gestolenkunst.nl
22 oktober 2008 10:34"Regelmatig wordt kunst gestolen tijdens exposities of bij particulieren thuis. Veel verder dan een aangifte bij de politie komt het meestal niet... Om het de kunstdieven wat moeilijker te maken is deze website ontwikkeld. Op deze manier worden foto's van gestolen kunstwerken getoond. Mogelijk wordt het herkend en is de herkomst na te gaan."
Gestolenkunst.nl is een initiatief van Lida Dijkstra. De website is gestart in januari 2003.

http://www.gestolenkunst.nl


Zonder doek
21 oktober 2008 14:21KNSM eiland


Zonder Poster
20 oktober 2008 17:17Wittenburgergracht 2


Louis Visser
19 oktober 2008 17:04Gespot op de Paerlduiker (brug die de Kattenburgergracht met de Wittenburgergracht verbindt): Louis Visser bezig met een olieverf werkje van de Kattenburgervaart. Klik hier voor de grotere versie.


Ouder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com