ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2008 peter luiningSchilderachtig verkeersbord
08 februari 2008 17:59Gespot op de Raamgracht: bijgeschilderd en mat geschuurd "verboden in te rijden" verkeersbord.


Damien Hirst in Jack&Jones magazine
07 februari 2008 20:17Aangetrokken door een paar sneakers liep ik vanmiddag een filiaal van de kledingwinkel Jack&Jones in de Kalverstraat binnen. Door de inrichting en uitstalling viel mijn oog echter niet op de sneakers maar op de overal op stapels liggende spring/ summer 2008 Jack&Jones magazines met op de voorkant de titel: Damien Hirst, The Master of Illusion. In het vnl met spijkerkleding, jackies en t-shirts gevulde magazine dus ook een artikel over Damein Hirst. Het verhaal over Hirst beschrijft vnl zijn financiele succes. Zoals de annecdote dat iedereen Saatchi voor gek verklaarde toe hij Hirsts Haai installatie (The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living, 1991) voor £50.000 aankocht, maar dat iedereen het lachen verging toen dezelfde Saatchi de installatie in 2004 met 8.000.000 winst verkocht. En als we helemaal willen duizelen van getallen is daar natuurlijk het recente Doodskop werk (For the Love of God, 2007) dat door een anonieme investeerdersgroep voor £50.000.000 werd aangekocht. Bizarre getallen als je bedenkt dat een kunstbeurs als Art Rotterdam met haar totale omzet waarschijnlijk niet eens in de buurt komt van dit bedrag.

PS: het Jack&Jones magazine is gratis verkrijgbaar bij alle vestigingen van de keten met dezelfde naam. Er zijn diverse vestigingen in de Kalverstraat en op de Nieuwe Dijk. Op de Jack&Jones website staat een nog wat ouder magazine. Zal waarschijnlijk kwestie van tijd zijn dat hij hier ook beschikbaar wordt.


Opbouw Art Rotterdam en Project(OR)
06 februari 2008 12:44


Opbouw satelietbeurs Art Rotterdam op triple AAA lokatie: het oude postkantoor aan de Coolsingel.

Aangezien ik vanwege omstandigheden verhinderd ben dit jaar helaas geen reportage over Art Rotterdam. Bij de collega's van Trendbeheer zijn inmiddels al reportages verschenen over de opbouw van de beurs en haar nieuwe satelietbeurs Project(OR). Trendbeheer kennende verwacht ik nog veel updates over beide beurzen de komende dagen, dus mocht je geinteresseerd zijn in alles rondom Art Rotterdam hou dit kunstlog de komende dagen in de gaten.

website: trendbeheer.com


Moderne Schandpaal
05 februari 2008 13:51Drank en rijden gaan niet samen. En om dit eens goed onder de aandacht te brengen besloot het Londen Departement of Transports het reclamebureau Leo Burnett in de arm te nemen. Dat leidde naast de gebruikelijke straf voor het drinken en rijden tot een nieuw soort straf: de veroordeelde dronken bestuurder kan op een Londons station verplicht een poos van zijn tijd doorbrengen onder een gigantisch Engels bierglas.

Via: leoburnett blog


Kaarten Art Rotterdam 2008 [updated]
04 februari 2008 16:49Inmiddels een traditie: gratis entree kaarten voor Art Rotterdam (opening 6 februari as). Wie het eerste mailt, wie het eerste maalt. De kaarten dienen te worden afgehaald in centrum A'dam.

Update 18:46: Alle kaartjes zijn inmiddels vergeven


Abstracte reclame [update]
03 februari 2008 18:03De reclame waarover ik 31 januari jl berichtte en die nog geen verwijzing had blijkt dus voor Beter Horen audiciens te zijn.

Zie ook eerder item:
Abstracte reclame (31 januari 2008 16:19)


Counterfeit Chic
01 februari 2008 01:12Counterfeit Chic is een blog dat zich uitsluitend richt op namaak chic. Dat niet alleen Chinezen goed zijn in het namaken laat bovenstaande still uit een Volvo commercial vol met Karl Lagerfeld kopieen zien. Lagerfeld was niet om toestemming gevraagd en uiteraard not amused.

counterfeitchic.com


Abstracte reclame
31 januari 2008 16:19In bijna elke abri hangt momenteel een poster met abstracte voorstelling zonder dat er enige verwijzing is naar een produkt. Binnenkort zal wel onthult worden om wat voor produck het gaat. Deze vorm van campagne voeren lijkt steeds populairder te worden.

Zie ook eerder item:
Toch reclame (21 juni 2006 14:12)


Andy Warhol Collection door Pepe Jeans
30 januari 2008 14:43


Sienna Miller het huidige gezicht van Pepe Jeans speelde oa Edie Sedgwick in de film Factory Girl

Na Levi's komt nu ook het kledingmerk Pepe Jeans met een Warhol lijn. De collectie zal in bestaan uit 250 verschillende items en in het najaar in de Pepe Jeans winkels liggen. (bron: clicsitges.com)

Zie ook eerder item:
Damien Hirst voor Levi's (07 augustus 2007 11:57)


Een aflopende zaak
29 januari 2008 12:14


Koffiehuis "De Molen" inmiddels klaar voor de sloop (29 januari 11:51)

Vorig weekend sloot "De Molen" aan de Cruquiuskade 3 definitief haar deuren. Met de sluiting raakt Amsterdam een van haar populairste en laatste koffiehuizen kwijt. Een koffiehuis laat zich het best omschrijven als een plek die voor dag en dauw open is en waar oa bouwvakkers, arbeidslieden en taxichauffeurs terecht kunnen om hun eigengesmeerde broodje met een bakje koffie te nuttigen. "De Molen" maakt plaats voor een hondenuitlaatstrook.
Koffiehuis "De Molen" valt overigens nog steeds op tv te bewonderen in de reclame voor de telefoongids (zie: Commercials Jan van Otterloo herkend door Ruud en Estelle Gullit).


Telefunken radio
29 januari 2008 00:16Kleine anderhalfuur geleden gespot op de Linnaeusparkweg 16: Telefunken radio met sticker met daarop tekst "WERKT NOG".


Kunst ligt op straat 18
28 januari 2008 01:22Gespot bij afvalpunt Tidorestraat 3: borduurwerk met lijst ongesigneerd.


Ouder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com