ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2008 peter luiningTNT brievenbus
24 januari 2008 01:34Zojuist gespot: brievenbus op hoek van Kattenburgerplein/ Kattenburgerstraat.


Anne Frank met PLO sjaal [UPDATED]
23 januari 2008 14:51


Banned Frank t-shirt

Ik kreeg gisteren een tip van t@s dat de Anne Frank met PLO sjaal die ik vorig jaar bij het Stedelijk CS fotografeerde gemaakt is door T. en dat dit werk "Banned Frank" wordt genoemd. Werk van T. is in de vorm van t-shirts, zeefdrukken en spuitbuis op doek verkrijgbaar via de website Prints & The Revolution.

Zie ook:
Anne Frank met PLO sjaal (11 maart 2007 19:12)

Update: "Banned Frank" wordt ook als gratis Boomerang kaart verspreid, en is via de website boomerang.nl ook als ecard te verzenden (link). Inmiddels is " het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) kwaad op gratis kaartenverspreider Boomerang, die onlangs de kaart uitbracht met de afbeelding van Anne Frank gehuld in een Palestijnse sjaal. Het centrum eist een stop op de verspreiding." Bron: CIDI woest om Anne Frank met Palestijnse sjaal door Claudia van Zanten voor Elsevier (woensdag 23 januari 2008 19:15).


Lijst
22 januari 2008 02:19Vannacht gespot voor restaurant Klein Jansen (Watergraafsmeer): lijst.


Inschrijving bij KVK binnenkort verplicht voor kunstenaars
21 januari 2008 01:14"Met ingang van 1 juli 2008 treedt de nieuwe Handelsregisterwet 2007 in werking. De grootste veranderingen zijn vooral gericht op vrije beroepen. Deze moeten zich per 1 juli 2008 laten inschrijven bij de KVK. Daar waar voorheen vrije beroepen zich niet hoefden te laten registreren is dit per 1 juli wel verplicht... Iedereen die in een van deze beroepsgroepen werkzaam is als zelfstandige ontvangt hiervan een bericht van de KvK." bron: zzp-nederland.nl
Kosten Kamer van Koophandel: "Je betaald een jaarlijkse bijdrage. Deze wordt door de Kamer van Koophandel gebruikt om de eigen activiteiten te financieren. De kosten verschillen per ondernemingsvorm en regio. Een eenmanszaak inschrijven bij Kamer van Koophandel Amsterdam kost ongeveer 50 euro per jaar. Kijk op de website van de Kamer van Koophandel om de jaarlijkse bijdrage voor jouw eigen bedrijf te berekenen." bron: bedrijfopzetten.nl


Logosampling, resampling en merkenrecht
19 januari 2008 15:18Begin december logosampelde rechts (Het Vrije Volk) de layout van het Marlboro sigaretten pakje om Doekle Terpstra neer te zetten als extremist (zie foto boven links). Vorige weekend gebruikte links (Internationale Socialisten) hetzelfde logo, maar dan met een afbeelding van Wilders ipv Terpstra (zie foto boven rechts), tijdens demonstraties waarop justitie reageerde met arrestaties en inbeslagname van de posters. Afgelopen donderdag eiste Phillip Morris, fabrikant van Marlboro sigaretten, dat de Internationale Socialisten stoppen met de verspreiding van anti-Wilderposters omdat het merk hier schade door zou lijden.
NB momenteel gebruikt de Diesel flagshipstore op de Heiligeweg een ge-logosampelde versie van iets dat lijkt op het Marlborologo om haar nieuwste kleding aan te bieden (foto beneden).


Trap naar Stedelijk Museum CS
18 januari 2008 12:48Als je in het Post CS gebouw de trap naar het Stedelijk neemt zul je merken dat laatste 2 gedeelten bezaaid zijn met sticker graffiti.
Klik hier voor detailopname.


Handgeschilderde Chinese kopieën op doek
17 januari 2008 17:01Vanmiddag gespot in de etalage van Lijstenmakerij Alulijst op Kadijksplein 7: Chinese handgeschilderde kopieën op doek van meesterwerken, prijs 320 per stuk. Klik hier voor detailfoto.


Loopband
14 januari 2008 16:47Rond 16:00 gespot op Rapenburg ter hoogte van nummer 35: professionele loopband, ik kon helaas geen merk ontdekken. Klik hier voor detailfoto.


Volautomatische platenspeler @ HEMA
11 januari 2008 12:29Gespot bij HEMA vestiging Kalvertoren: Volautomatische Platenspeler € 69,-


Andy Warhol @ Stedelijk
10 januari 2008 01:28Het einde van de grote Warhol expo "OTHER VOICES, OTHER ROOMS" in het Stedelijk nadert. En als we de berichten mogen geloven is het de laatste week tot een ware stormloop op de tentoonstelling gekomen. Het bericht dat de openingstijden dit weekend worden verlengd om zoveel mogelijk mensen nog de kans te geven om de expo te bezoeken werd door talloze online media overgenomen. Voor mensen die niet in de rij willen staan kan er voor elke komende dag nog online een kaartje worden gekocht (link). Aaanstaande zondag om 17:00 is het definitieve einde van de tentoonstelling.
Hieronder een verzameling links naar recensies en indrukken.

Officiele expo pagina Stedelijk Museum
Officieel overzichtsilmpje van tentoonstelling (werkt helaas alleen met windows- mediaplayer)

26 december 2007
Stedelijk Museum Amsterdam (impressies lopende shows met oa Warhol) - Gerrit Jan de Rook, Trendbeheer
06 november 2007
Andy in WarHolland - Mikesweb
28 oktober 2007
Andy Warhol. Other voices, other rooms - Klaas A. Mulder, Volkskrantblog
15 oktober 2007
Warhol banaliseerde ten slotte zichzelf - Cees Straus, Trouw
14 oktober 2007
Amsterdam Warhol (impressies van de opening) - Piet van der Meer
29 augustus 2007
Op zoek naar de ziel van Andy Warhol - Jhim Lamoree, Het Parool
22 februari 2007
Netwerken rond een Campbell-soepblik - Sandra Smallenburg, NRC


Andy Warhol Popstars
09 januari 2008 12:37Nieuw Warholboek gespot bij de Slegte: Andy Warhol Popstars. Uitgeverij Albertina, Wien 2006. Het boek is de tentoonstellingscatalogus van de expo met dezelfde naam en bevat oa portretten van the Beatles, Mick Jagger, Keith Richards, Liza Minelli, Aretha Franklin en Ron Wood.


Roberto Cavalli Dump @ H&M
08 januari 2008 19:48Werd er 2 maand geleden bij H&M nog om elk kledingstuk van Roberto Cavalli gevochten, momenteel ligt in de vestiging Kalvertoren een behoorlijk deel van de collectie alweer in de dump.

Vechten om Cavalli @ Kalvertoren H&M Youtube filmpje (8 november 2007)


Ouder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com