ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2007 peter luiningOorbeek @ W139
20 augustus 2007 23:58Vanavond trad de band Oorbeek op in W139. De titel van de performance "Life in a lamp".

Klik hier voor de impressies (foto's en filmpjes)


Kunst ligt op straat 12
19 augustus 2007 22:41Gespot ter hoogte van de Middenweg 32: aantal beschilderde panelen, ongesigneerd.


De nieuwe Openbare Bibliotheek
16 augustus 2007 17:06Vandaag voor het eerst een bezoekje gebracht aan het nieuwe onderkomen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Mijn indrukken: lekker ruim, inrichting ademt sfeer uit van White Cube/ Space Age waarbij een mooi evenwicht is gevonden tussen hedendaags en klassiek design (met oa stoelen van Gaetano Pesce en Pierre Paulin); aan de andere kant was het heel erg stil (vakantie en/ of nog onbekende locatie?) met als toppunt een bijna verlaten multi media afdeling (wie huurt er nog muziek of films?), verder overal lege rijen met iMacs. De reden waarom ze niet gebruikt werden leek behalve dat ze uitgerust zijn met een prachtig ogend maar gebruikers onvriendelijk toestenbord (navigatie geschied dmv een stalen kogel) ook het feit dat je er niet mee op het www kon surfen, ze zijn slechts bedoelt om gegevens van de bib op te zoeken. In tegenstelling tot de iMacs waren de vele HP computers met muis en normaal toestenbord en waarmee je wel (gratis!) bleek te kunnen surfen zo'n beetje overal bezet. Op de bovenste verdieping bevindt zich een restaurant (LaPlace) met een klein dakterras dat een gewelding uitzicht biedt.

Adres: Oosterdokskade 110. Elke dag geopend van elke dag van 10.00 tot 22.00 uur. Website: www.oba.nl

Klik hier voor de foto impressies


Commerciele Ruis
15 augustus 2007 19:47Artbeats verkoopt digitale footage in alle soorten en maten, zo ook ruis (noise) . Afhankelijk van de kwaliteit betaal je daavoor tussen $149 of $199.
Klik hier voor link naar de bovenstaande pagina met voorbeeld filmpjes


Zelf t-shirts ontwerpen en prijzen winnen
14 augustus 2007 18:06Gespot op de ChillOut afdeling in de Bijenkorf t-shirts (prijs 3 euro) die je zelf kunt bewerken. Het resultaat kun je eventueel inleveren voor 19 augustus bij de klantenservice waardoor je kans maakt op oa een Numark i-Jay 2 kanaals mixer met 2 ipods (twv 599,00).


Terrorist
13 augustus 2007 11:45Zojuist gespot op de Dappermarkt t-shirt met tekst "terrorist".


Conceptuele etalagekunst
10 augustus 2007 15:22Gespot in de etalage van Peek & Cloppenburg (Hoek Dam/ Kalverstraat): etalage poppen tussen blokken met foto's van design-iconen (vlnr S-Chair Verner Panton, Thonet kapstok, Noguchi salon tafel met daarop Mac Book Pro en daarachter Eames Dax chair).


Pasfoto apparatuur in de uitverkoop
09 augustus 2007 16:40Nu de gemeente voor het nieuwe paspoort zelf de foto's gaat maken verschijnt de eerste pasfoto apparatuur al in de uitverkoop. Het bovenstaande systeem staat momenteel te koop bij Fotohandel Timmer aan de Linnaeusstraat 78.


Het vieze plaatje van opstandige Aatje
08 augustus 2007 14:04Gratis dagblad De Pers heeft nav de rel rond majesteitsschennis van een zwerver vandaag een uitgebreid interview met kunstenaar Aatje Veldhoen die meer dan eens nogal schockerende werken maakte met het koningshuis als middelpunt.

Klik hier voor interview met Aat Veldhoen door Erik Smit (PDF formaat)
Klik hier interview met Veldhoen "Schaf koningshuis af" (Video)


Nederpunk Stream #2
08 augustus 2007 01:18


Op veler verzoek nog een keertje een stream met 10 Nederpunk nummers uit de 70s en 80s. Wederom een aantal klassiekers aangevuld met zeer obscuur materiaal. Links naar de bands: Ivy Green, Helmettes, The Filth, Vopo's, The Chops, Jesus & The Gospelfuckers, Noxious, The Ex, Tandstickorshocks en Rondos. Mocht er verdere interesse zijn in verdieping van de Nederpunk geschiedenis dan adviseer ik een kijkje te nemen op nederpunk punt nl.

Klik op de play button (boven) of op een nummer om de stream te activeren.


Damien Hirst voor Levi's
07 augustus 2007 11:57Levi’s Jeans gaat samenwerken met Britse kunstenaar Damien Hirst. De Hirst Levi's lijn zal uitgebracht worden onder het Warhol Factory X Levi’s label met de titel Warhol Factory X Levi’s X Damien Hirst. De broeken zullen volgend voorjaar worden verkocht in een aantal exclusieve Levi's stores en tussen de $80 en $300 gaan kosten. De presentatie van de Hirst jeans lijn zal plaatsvinden tijdens New York Fashion Week in September.


Beovision 8902
06 augustus 2007 10:11Gespot op de Kattenburgergracht ter hoogte van nummer 21 (oa jarenlang de locatie van het politiebureau van Baantjer) een Beovision 8902 tv.


Ouder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com