ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2007 peter luiningSummerbreak
01 juli 2007 18:33

Dit log is gesloten tm 06 augustus. In de tussentijd kunt u bij mijn collega kunstloggers terecht.


Joanneke Meester @ outLINE
29 juni 2007 16:41Bekend geworden met het mini- pistooltje dat ze van haar eigen huid maakte (gepresenteerd op de kunstvlaai 2004) heeft Meester nu een solo expo getiteld "Playground" bij outLINE. De tentoonstelling duurt nog tm 7 juli.

Klik hier voor de impressies


pvq
28 juni 2007 15:49Een paar dagen geleden kwam ik op een oude computer een aantal gedeconstrueerde flash games van een jaar of 5 geleden tegen. Samen met nog een aantal andere oude flash werkjes heb ik ze ondergebracht op pvq.nl.

Website: pvq.nl


BUY! BUY!
27 juni 2007 19:32De uitverkoop is alweer in volle gang. Bij Men@Work in de Kalverstraat hebben ze wel een heel bijzondere manier van aanprijzen gekozen: geheel in de stijl van punk uit 1977 (zie foto boven). Wellicht interessant om te weten dat Jamie Reid de man is die deze stijl mainstream heeft gemaakt. Hij ontwierp oa bijna al het materiaal van de Sex Pistols waaronder de legendarische lp hoes "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols ".

Website Jamie Reid: jamiereid.uk.net
A SHORT SHARP SHOCK @ Youtube (met oa Reid) : youtube.com/KO4sDLlm8


Pawel Althamer @ Stedelijk
26 juni 2007 22:51Vanmiddag in het Stedelijk bij wijze van experiment de video installatie "The Dancers" van Pawel Althamer met de filmoptie van m'n digitale camera gefilmd. Voor resultaat zie YouTube filmpje boven. Was overigens niet veel activiteit in het CS gebouw, waarschijnlijk stilte voor de storm van de aankomende 'Drawing Typologies'- Voorstel tot Gemeentelijke Kunstaankopen Tekeningen expo (opening as donderdag 17:00-19:00).


Dildo
25 juni 2007 12:57Gespot bij afvalbak bij fietsbrug over de Nieuwe Vaart: dildo.


Deurreclame
21 juni 2007 14:36Gespot op de Valkenburgerstraat 206: deurreclame voor oa Mobile Revolution met Che Guevarra afbeelding in de welbekende kleurencombinatie.

Zie ook eerder item:
Che! een commerciële revolutie (09 februari 2007 12:43)


Roberto Cavalli voor H&M
20 juni 2007 21:58"Na samenwerkingen met ontwerpers als Viktor & Rolf, Stella McCartney en Karl Lagerfeld, bundelt modeketen Hennes & Mauritz (H&M) nu de krachten met Roberto Cavalli. Roberto Cavalli staat bekend als ontwerper voor sterren en de internationale jet set. Hij heeft onder andere Beyonce, Gwyneth Paltrow en Jennifer Lopez gekleed, net als voetbalvrouw en ex-Spice Girl Victoria Beckham en zanger Lenny Kravitz."

Zie ook eerder item:
Viktor & Rolf @ H&M na de hype (20 november 2006 17:01)


Val
19 juni 2007 13:12De tentoonstelling van World Press Photo in A'dam is inmiddels alweer voorbij, toch zag ik de reclameposters met foto van prijswinnaar Denis Darzacq nog hangen op de Wittenburgergracht. De foto die een Breakdancer in Parijs laat zien roept bij mij meteen herinneringen op aan de legendarische foto 'Saut dans le vide' van Ives Klein uit 1960 die overigens, al dan niet toevallig, ook tegen een Parijse achtergrond werd genomen (klik hier voor de foto).


Paulo Post Futurum @ Breda's Museum
17 juni 2007 18:03Gisteren werd "Paulo Post Futurum" in het Breda's Museum geopend. Met deze expo viert Lokaal 01 haar 25 jarig bestaan. Alle kunstenaars die in de loop der jaren bij Lokaal 01 iets gedaan hebben werd gevraagd om een bijdrage te leveren. Resultaat is een tentoonstelling met 229 deelnemers. Mijn bijdrage aan de tentoonstelling is een speciale offline versie van het DNvorscher project. "Paulo Post Futurum" is nog te zien tm 2 september van dit jaar.

Klik hier voor de impressies (72 foto's) - vanwege de grote hoeveelheid deze keer geen titels van werken en namen van kunstenaars bij de foto's


Oud materiaal studenten op straat?
15 juni 2007 12:10Half uurtje geleden gespot voor de Reinwardt Academie (Dapperstraat 315): oud materiaal van studenten?


Jonathan Meese @ de Appel
15 juni 2007 01:17Behalve de Prix de Rome was er in de Appel natuurlijk ook nog de expo van Jonathan Meese getiteld "Jonathan Rockford (Don't call me back, please)". De titel refereert naar de de 70s detective serie "The Rockford Files" waarin Rockfords antwoordapparaat centraal stond en altijd aansloeg met de boodschap: "This is Jim Rockford. At the tone leave your name and message, I'll get back to you." De tentoonstelling is nog te zien tm 19 augustus.
Verder is het interessant te weten dat Meese van de ene dag op de andere bekend werd doordat de kunstverzamelaar Harald Falckenberg (ook wel gezien als een soort Duitse Saatchi) op een gegeven moment al zijn werk aankocht.

Klik hier voor de impressies


Kunst ligt op straat 11
14 juni 2007 00:01Zo rond 21:30 gespot op hoek Linnaeusstraat/ Commelinstraat (tegenover East of Eden) een schilderij gesigneerd Roel Meelkop, titel "CREDO" gedateerd juli 1990 (klik hier voor achterkant). De (geluids) kunstenaar Meelkop is geen onbekende (klik hier voor Google zoekresultaten op zijn naam) voor meer info kun je terecht op zijn website www.r0m.nl.


Prix de Rome @ de Appel
13 juni 2007 01:31De tentoonstelling van de Prix de Rome wordt deze keer in tegenstelling tot het verleden slechts voor de helft gehouden in Amsterdam. De andere helft van de tentoonstelling is te zien in Witte de With (Rotterdam). Om het reizen naar Rotterdam aan te moedigen is er bij de Appel een combikaart (treinkaartje + entreebewijs) a 10 euries te koop. In de Appel wordt werk tentoongesteld van Sung Hwan Kim, Maartje Korstanje , Alon Levin, Pablo Pijnappel en Maaike Schoorel. De expo is nog te zien tm 1 juli.

Klik hier voor de impressies


Overtreffende trap
12 juni 2007 10:44Ruim een jaar geleden deed Job Koelewijn tijdens zijn expo "Doorlopende Voorstelling" bij Fons Welters een ingreep in de ruimte die eruit bestond dat hij een stuk muur inclusief raam continue en heel langzaam 360 graden liet ronddraaien (klik hier voor afbeelding). De Britse kunstenaar Richard Wilson doet met zijn werk "Turning The Place Over!" min of meer hetzelfde maar dan spectaculairder (zie foto boven). Het werk is te zien in Liverpool nabij Moorfields station en wordt gelanceerd op 20 juni.

Meer info:
City’s new room with a view... but is it art? Nick Coligan, Liverpool Echo
Turning The Place Over - Rotating Wall Hacked Gadgets
Rotating Outer Wall Youtube (movie)


Ouder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com