ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2007 peter luining

Meer graffiti nieuwe stijl
22 maart 2007 10:36Gespot op muur 1e Constantijn Huygensstraat. Ter hoogte van hoek Vondelstraat. (Met dank aan Peter Cleutjens)
ViamichelinKral R.I.P.
20 maart 2007 23:58


Gesloten Kral filiaal aan de Middenweg

Er was een tijd dat Kral zo'n beetje op elke hoek zat. De keten raakte echter in de problemen doordat de markt in korte tijd verschoof van analoge naar digitale fotografie. Het bedrijf ging in 2005 failliet. Datzelfde jaar nog nam KPN Kral over. Begin dit jaar besloot KPN Kral als winkelformule te schrappen en de helft van de winkels te sluiten de rest wordt omgevormd tot KPN telecom winkels.

Zie ook:
Kral "Snelle groeier in de fotobranche" (Noorderbreedte NR 1 2002)
Fotoketen Kral is failliet (21-10-2005)
KPN neemt fotoketen Kral over (18 november 2005)
KPN Sluit winkels (9 januari 2007)Mac Plus
19 maart 2007 22:06Mac Plus gespot aan de Hogeweg ter hoogte van nummer 66.
ViamichelinAnne Frank met PLO sjaal revisited
18 maart 2007 17:22En toen waren de afbeeldingen van Anne Frank met PLO sjaal op de betonnen palen bij het Post CS gebouw waarover ik een aantal dagen geleden berichtte alweer verwijderd. Interessant hierbij te vermelden is dat het rond het Post CS gebouw wemelt van de graffiti maar dat slechts de palen voor de ingang een grote witbeurt kregen.

Zie eerder item:
Anne Frank met PLO sjaal (11 maart 2007 19:12)Het Veertje
15 maart 2007 14:17


Shirt met veertjes motief van modeontwerper Jurgen Oeltjenbruns

Berichtte ik al eerder over het einde van de doodskop trend. Inmiddels wordt er volop gespeculeerd over wat de doodskop zal opvolgen. Volgens trendwatcher Paul L. Underwood zal dat best eens het veertje kunnen worden, dit omdat diverse modeontwerpers (waaronder Alexander McQueen, Ann Demeulemeester en Martin Margiela) het veertje in hun nieuwste modecollecties introduceerden. Daarnaast kunnen er tal van redenen voor het gebruik van het veertje worden aangegeven zoals dat het staat voor licht tegenover de zwaarte van de doodskop, of dat het een voorwerp is waarmee je gekieteld kunt worden.
Link naar artikel van Paul L. Underwood over het veertje getiteld 'Winging It'

Zie ook eerder item:
Skull Chic (04 januari 2007 14:40)New Style?
14 maart 2007 19:28Gespot bij dezelfde treinbrug als het piepschuimen object van EGDE maar dan aan andere kant: een nieuwe graffiti stijl? Feit is wel dat de vormen totaal afwijken van wat gebruikelijk is in de hedendaagse graffiti.

Zie ook eerder item:
EDGE (05 januari 2007 16:01)De HOND van Mr MOTLEY
13 maart 2007 17:57Gespot op diverse locaties in de stad reclameposters voor Helmut Dicks project "De HOND van Mr MOTLEY".
www.mistermotley.nl

Zie ook:
www.helmutdick.deW139 Basement
12 maart 2007 18:56Gisteren bezocht ik, wat je het beste zou kunnen omschrijven als, de kijkdagen van het kunst-verkoopproject W139 Basement in het Post CS gebouw.
Hier een stukje uit het persbericht:
"Kunstenaarsinitiatief W139 organiseert in samenwerking met Marc Schoneveld en Tony Hofman een experimenteel project onder de naam W139/BASEMENT. Dit project beoogt voor kunstenaars en kunstkopers een toegang tot de kunstmarkt te openen, rondom kunstwerken met een verkoopprijs tot ruwweg € 1.000,- W139/BASEMENT vindt plaats van maart t/m juni 2007 in het Amsterdamse Post CS gebouw, waar circa 800 m2 tentoonstellingsruimte beschikbaar is.
De tentoonstellingsruimte wordt gedurende vier expositie- perioden van ieder 1 maand (maart, april, mei, juni) opgedeeld in een aantal expositieruimtes. Deze ruimtes kunnen voor een bescheiden bedrag gehuurd worden, van € 150,- tot € 550,- per maand per ruimte. In een ruimte kan het werk van één kunstenaar of een groep kunstenaars tentoongesteld worden.
Iedere expositieperiode wordt afgesloten met een kunstveiling op de laatste zondag van de maand, waar een deel van de kunstwerken per opbod wordt verkocht."
Alle werken van de huidige expositieperiode zijn nog te zien tm 25 maart waarna de meeste aan het eind van deze laatste dag (15:00 tm 17:00) per opbod geveild gaan worden. Deelnemende kunstenaars zijn oa Thomas Adolfs, Monique Besten, Dorien Bolland, Raymond Cuijpers, Andrew Dreyer, Maartje Folkeringa, Wineke Gartz & Menno Wigman, Eduard Genee, Jeroen Kuster, Frank Lisser, Petra Noordkamp, Rogier Taminiau en Annelies Zeef.
Meer info: www.mrcs.nl/BASEMENT

Klik hier voor de reportage (39 foto's)Anne Frank met PLO sjaal
11 maart 2007 19:12Gespot op de betonnen palen voor de ingang van het Post CS gebouw: afbeeldingen van Anne Frank met PLO sjaal, gesigneerd met t. Techniek: sjabloon met spuitbus.

Klik hier voor close-upVoormalige ruimte Paul Andriesse
09 maart 2007 18:41Prinsengracht 114, het pand waar Paul Andriesse tot voor kort gevestigd was.Supermarket 2007 Stockholm
08 maart 2007 14:05Peter Cleutjens was namens het Consortium deelnemer aan de kunstbeurs Supermarket 2007, hij stuurde me het onderstaande verhaal met een aantal impressies van de beurs.

Van 22 tot en met 25 februari vond in het konstnarshuset in Stockholm voor het tweede achtereenvolgende jaar een alternatieve kunstbeurs plaats die een alternatief wil zijn voor de gevestigde beurs ‘Market’ waaraan de betere galeries uit Scandinavië deelnemen. Vorige jaar heette het alternatief ‘Minimarket’ en vanwege het succesvolle verloop afgelopen jaar en de toegenomen ambitie van de organisatie werd dit jaar gekozen voor ‘Supermarket’. Beide jaren vond de beurs plaats in het konstnarshuset, een deftig pand dat zijn equivalent in het Amsterdamse Arti kent. Supermarket wilde op vele fronten de Market voorbij streven, zo produceerden zij een 90 pagina’s tellende full colour catalogus ( Market had geen catalogus) en het deelnemersveld strekte zich internationaal uit tot Parijs, St Petersburg en Glasgow. Achteraf kon ook worden geconstateerd dat er veel meer media-aandacht was voor het alternatief en het leek er op dat met 4000 bezoekers de beurs zelfs beter bezocht is dan de ‘Market’. Vertaalt naar de Nederlandse situatie is Supermarket te plaatsen tussen de kunstvlaai en Art Rotterdam, minder vrijblijvend en wild als de kunstvlaai, maar ook minder uitgekristalliseerd en gevestigd dan de Art Rotterdam. Supermarket omschrijft zich veelal als ‘non-commercial’ maar onverkoopbare installatie’s of activiteiten waren nauwelijks aanwezig, het merendeel van het werk had een solide karakter en vaak ook voorzien van een prijskaartje en de oranje stippen lieten ook niet lang op zich wachten. Het schijnt dat er plannen worden gesmeed om het programma volgend jaar uit te breiden met meer performance-achtige activiteiten. Dat lijkt me een goed idee, en wie weet kunnen ze de Market als commerciële tak toevoegen aan een ultiem toonaangevende kunstevenement voor Stockholm.

Klik hier voor de impressiesJean Baudrillard (1929-2007)
07 maart 2007 11:57Uit persbericht Associated Press:
March 6, 2007 PARIS: Jean Baudrillard, a French philosopher and social theorist known for his provocative commentaries on consumerism, excess and what he said was the disappearance of reality, died Tuesday, his publishing house said. He was 77.

Baudrillard died at his home in Paris after a long illness, said Michel Delorme, of the Galilee publishing house.

The two men had worked together since 1977, when "Oublier Foucault" (Forget Foucault) was published, one of about 30 books by Baudrillard, Delorme said by telephone.

Among his last published books was "Cool Memories V," in 2005.

Baudrillard, a sociologist by training, is perhaps best known for his concepts of "hyperreality" and "simulation."

wikipedia.org/wiki/Jean_Baudrillard3d effect
06 maart 2007 18:49Bovenstaande 3d reclame poster (ook wel een lenticulaire poster genoemd) van Ben Stillers* nieuwste film "Night at The Museum" fotografeerde ik vorige week bij de Munt. Het effect van dit soort posters is dat als je vanaf een verschillende hoek tegenaan kijkt je verschillende dingen ziet. Dit riep meteen herinneringen op aan de kunstenaar New Yorkse kunstenaar Brendan Klinger die ik in 2004 ontmoette tijdens het BanaRAM festival in Ancona (Italie). Hij was destijds bezig met levensgrote 3d foto's waarbij als je er langsliep subtiele verschillen kon waarnemen (link naar werk). Tevens vertelde hij me hoe veel moeite hij had moeten doen om dit werk in het conservatieve Amerika gedrukt te krijgen, zijn afbeeldingen werden te expliciet bevonden door de bedrijven die de apparatuur in huis hadden om dit soort materiaal te drukken, wat zoveel betekende dat ze het gewoon niet wilden produceren. Overigens kwam ik op de de laatste Art Rotterdam ook een werk tegen gemaakt met dezelfde techniek (klik voor foto's) bij de stand van Serieuze Zaken, omdat ik de kunstenaar niet meer kon achterhalen en de foto's eigenlijk te slecht vond werden ze in eerste instantie niet gebruikt voor m'n Art Rotterdam 2007 reportage.

*Ben Stiller maakte in 2001 de film "Zoolander" die de mode-wereld parodieert en foto-modellen nog leger dan leeg neerzet. De film is zo stompzinnig en weird dat ie inmiddels een cultstatus heeft bereikt. Met oa een heus benzine gevecht bij een tankstation (gas fight) waarbij foto-modellen elkaar met veel plezier onderspuiten met benzine, de gevolgen laten zich raden.Ready-made
05 maart 2007 18:54Soms loop je van die objecten tegen het lijf die je meteen aan werk een bepaalde kunstenaar doen denken. Op de Raamgracht ter hoogte van nummer 39 zag ik een sculptuur die verdomd veel op werk van Kick van Homeijer leek.
ViamichelinKunst ligt op straat 8
04 maart 2007 22:03Zo'n anderhalfuur geleden gespot bij afvalpunt hoek Borgerstraat-J.P. Heijestraat: Doek met (pop-art) tomaten motief.
ViamichelinOuder

 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com