ctrlaltdelete.org

HOME


ctrlaltdelete
achtergrond info
email

© 2006 peter luining

Nog 4 Dagen...
01 juni 2006 14:47en dan worden alle werken in de categorie "Zero Content" van Jeroen Bosch 80% duurder. De werken worden in aluminium lijst genummerd en gesigneerd geleverd franco aan huis in doos voor 84,80 (inclusief 6% BTW) tenzij anders vermeld. Online bestellen kan, dus je hebt nog de tijd tot en met zondag 4 juni 23:59:59 om een Bosch voor de oude prijs aan te schaffen.


DNvorscher
31 mei 2006 23:49Het netproject dat ik maakte als Research Fellow voor het Piet Zwart Instituut (NMR) is gisteren definitief online gegaan. DNvorscher staat voor Domain Name vorscher. Tijdens een eerder project gericht op domeinhandel ontdekte ik dat het in de domein business al lang niet meer gaat om mooie of interessante namen die als speculatie object dienen, maar juist om domeinnamen die (veel) verkeer opleveren. Zo is een naam die lijkt op de naam van een site die heel veel verkeer genereert, bv marktplaata.nl ipv marktplaats.nl, veel interessanter dan een an sich mooie naam als hobbies.nl. Dit omdat mensen de naam van een site als marktplaats.nl gewoon vaak intypen en een typefout (de a zit naast de s op het toestenbord) gemakkelijk is gemaakt. Zet je op zo'n site als marktplaata.nl een nep searchengine of een lading google ads verdien je per klik een bepaald bedrag. Zo'n site mag er dan wel ietsje anders uitzien, klikken kun je toch, dus zijn de meeste mensen geneigd toch op iets te klikken. Bij dit model heeft een domeinnaam al bestaansrecht als er genoeg opbrengst wordt gegeneerd om het jaarlijkse registratie bedrag terug te verdienen. Gevolg: er verschijnen in hoog tempo steeds meer zogenaamde non-sites, want heel veel kleine winstmarges genereren uiteindelijk toch een enorm bedrag.
Het was m'n bedoeling om real time software te ontwikkelen waarmee ik de hoeveelheid werkelijk in gebruik zijnde sites versus non-sites over een langere periode visueel inzichtelijk wilde maken. Tijdens m'n research periode bleek echter dat de data waarmee ik wilde werken niet zo voorhanden waren als ik had verwacht. Dus werd het hele project omgegooid en liet me sterk inspireren door Hans Haacke's "Shapolsky et al. Manhattan Real Estate Holdings, A Real Time Social System, as of May 1, 1971", waarmee huizenspeculatie in New York in kaart werd gebracht. DNvorscher is uiteindelijk een verzameling links, artikelen, schema's en open source tools geworden die domeinbusiness en haar strategieen inzichtelijk maakt en waarmee de gebruiker ook zelf aan de slag kan gaan.
Link naar DNvorscher


Kunst ligt op straat
31 mei 2006 12:30Zojuist gespot "tafereel met wolf "gesigneerd Bay ter hoogte van Oostenburgergracht 73.
Viamichelin


Nachtkracht
30 mei 2006 12:59Altijd weer interessant om te zien dat de hele stad volhangt met "Nachtkracht" posters, als reclame voor de dit weekend te houden museumnacht, maar dat het internetadres ( www.nachtkracht.com) op de posters niet werkt.

[update 31 mei 2006 13:01 kreeg zojuist een mailtje dat nachtkracht.com weer online is. Natuurlijk meteen even gecheckt, en juist de site is up en running. Uit de website maak ik op dat de "Nachtkracht" posters alleen reclame maken voor een special event (met oa DJ Kodi, Karen Lancel & Hermen Maat, Arno Coenen en Erik Hobijn) genaamd "Nachtkracht". Het gebeuren vindt as zaterdag plaats in het Post CS gebouw. Tussen 21:00 en 22:00 kan je gratis naar binnen, daarna betaal je 7,50. Voor meer info check de link boven.]


Gratis Noud van Dun
29 mei 2006 10:31Schilder Noud van Dun (winnaar Koninklijke Subsidie 1995) stuurt volledig gratis het laatste en geheel aan zijn werk gewijde nummer van het tijdschrift 'Solo' op. Het tijdschrift wordt uitgegeven door Kwak & van Daalen & Ronday en telt 32 full color pagina's. Ik kreeg de prachtig verzorgde uitgave binnen 3 dagen thuisbezorgd. Erg sympathieke actie.
Klik hier om het tijdschrift gratis online te bestellen


do Frame
28 mei 2006 15:57Gespot bij Droog in de Staalstraat: do Frame, zelfklevend vinyl band ontworpen door Marti Guixe. Met deze tape kun je op ieder gewenst oppervlak een gouden lijst aanbrengen. Rol is 5 cm breed en 25 meter lang, prijs 7,50.

Tape tip: "Tape, an excursion through the world of adhesive tapes" (Die Gestalten verlag, Berlin 2005), dit boek geeft een uitgebreid overzicht van het gebruik van tape door kunstenaars en designers.


Esther Tielemans Akinci
27 mei 2006 14:28De solotentoonstelling "The Making of " van Esther Tielemans, een van de vier genomineerden van de Prix de Rome 2005, is nog tot en met volgende week zaterdag 3 juni bij Akinci te zien.
Klik hier voor de impressies


Robert Zandvliet - Brushwood
26 mei 2006 01:28De Slegte in de Kalverstraat blijft verrassen. Deze keer in de vorm van Robert Zandvliets tentoonstellingscatalogus Brushwood (Stedelijk 2001) voor het luttele bedrag van 9,90. De ontwerper van de catalogus (Rutger Fuchs) heeft overigens de catalogus erg mooi gedocumenteerd op zijn website (zie link onder).
fuchs.nu/html/current/what/books/zandvliet_2001.html


Galerie- Open Atelier 'De Vrijplaats'
24 mei 2006 14:01Op de Sarphatistraat 143, in een van de duurste huizenblokken in Amsterdam, huist al meer de 2 en half jaar Galerie- Open Atelier 'de Vrijplaats'. Behalve dat hier werk wordt tentoongesteld heeft 'De Vrijplaats' een sociale functie. Je kan er altijd binnenlopen (soms tot later dan 22:00) en, zo werd me verteld, de koffie staat altijd klaar. Momenteel is er werk te zien van Silvester en Leida Blom.
Impressies van de tentoonstelling en de ruimte


Winnaars Prix Ars Electronica 2006
24 mei 2006 01:27


Winnaar in de categorie Net Visie: Exonemo (JP) met "The Road Movie"

De winnaars van de Prix Ars Electronica, een van de de meest prestigieuze prijzen op het gebied van nieuwe media, zijn bekend. De winnaars worden onderscheiden met een Gouden Nica. Er zijn diverse categorien waarin een Gouden Nica valt te winnen: Computer Animatie/ Visuele Effecten, Digitale Muziek, Interactieve Kunst, Digitale Gemeenschappen, Net Visie en Freestyle Computing voor mensen jonger dan 19 jaar.
Klik hier voor de lijst met de winnaars van dit jaar


Design Stoeltje
23 mei 2006 22:03Zojuist gespot in de Anne Frankstraat ter hoogte van regiokantoor studiefinanciering.
Viamichelin


illy art cup collection
23 mei 2006 01:26


illy kopjes Atelier van Lieshout

En als we dan toch op het gebied van reclame, kunst en toegepast zitten. Het Italiaanse koffiemerk illy vraagt sinds 1992 kunstenaars een speciaal ontwerp te leveren voor het opvallend vormgegeven illy espresso kopje (design Matteo Thun) . De afgelopen 14 jaar verschenen er oa illy kopjes met ontwerpen van Louise Bourgeois, Jeff Koons, Daniel Buren, Jannis Kounellis en Marina Abramovic.
illy collection (overzicht illy kunst edities)
Zoxx online store (illy kunst-kopjes online bestellen)
illy @ ebay (bieden op illy kopjes)

NB: illy doet ook veel op het gebied van kunstsponsoring. Zo kent bv Art Rotterdam de illy prize, dit jaar gewonnen door Louis de Cordier.


Absolut Gallery
22 mei 2006 17:01Het Zweedse wodkamerk Absolut nodigt regelmatig bekende kunstenaars uit om een Absolut advertentie te maken. Door de jaren heen leidde dit tot een enorme collectie. De meeste advertenties staan online in de Absolut Gallery. Er valt oa werk te zien van Ben Vautier (zie boven), Alex Katz, Ed Ruscha en Arman.
Absolut Gallery


Dadara Speakers Marktplaats
22 mei 2006 12:47Gespot op marktplaats: Dadara Speakers. De kunstenaar Dadara (pseudoniem voor Danil Rozenberg) opereert in hetzelfde circuit (raakvlak kunst en uitgaanscultuur) als eerder genoemde Jesse Limmen. De speakers op marktplaats werden eind jaren negentig in gelimiteerde oplage geproduceerd door Blueroom (B & W). Nieuwprijs destijds 3500 gulden per stuk.
Dadara Speakers op marktplaats


Ouder


 http://www.ctrlaltdel.org
 http://www.l--l.org/100windows
 http://www.zondertitel.be
 http://www.prettycensored.com